Moms visas:

Köp- och leveransvillkor

 

Snabbfakta!

• Alla frakter sker idag med DHL  inom Sverige.

• Frakten är 199:- SEK inom Sverige.

• Fraktfritt för alla order över 950:- SEK (max 20kg) gäller endast inom Sverige

Rabattkoder: Endast en (1) kod kan användas per köptillfälle

 

Shipment outside Sweden:

Finland DDU: 250 SEK

Danmark DDU: 250 SEK

 

Fraktvillkor

Vi levererar förnärvarande till Sverige, Danmark och Finland.

 

Leveransvillkor*

Normal leveranstid är cirka 3-7 helgfria arbetsdagar. OBS! Under högsäsong kan det ta längre tid samt även vid semesterstängt och storhelger, se våra öppettider på www.fancyfood.se

Vi skickar beställningar med DHL. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till (DHL) transportören 0771-345 345 och göra en skadeanmälan, uppge fraktsedelsnumret på försändelsen. OBS! Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

Fraktkostnaden för en beställning understigande 950:- debiteras med 199: - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Vid ordervärde överstigande 950 kr bjuder vi på fraktkostnaden.

 

Ångerrätt/Reklamation*

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor i säljbart/obrutet skick utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor).  Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Prisvillkor:

Priserna är i svenska kronor (SEK) och du kan välja att se priser med eller utan moms, för närvarande är momsen 12% på livsmedel samt alternativt 25% (köksredskap, ej ätbara produkter).Vi reserverar oss för eventuella prisändringar på grund av ändrad moms eller onormalt stora förändringar i inköpspriser. Vi reserverar oss för eventuella pris/tryckfel. Har du köpt en produkt till ett felaktigt pris meddelas du om detta och du får tillbaka dina pengar. Inga kostnader utöver de som står på ordersedeln tillkommer. Detta framgår tydligt, när du är i sista betalningssteget.

 

Beställningsvillkor:

Alla beställningar som görs på Fancyfood.se är bindande. Har du gjort en beställning du ångrar måste du kontakta oss så fort som möjligt. Vi kan annullera en beställning så länge som produkten inte skickats iväg från vårt lager.

 

Betalningsalternativ

– Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.

– Klarna Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

– Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor

Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

 

Personuppgiftslagen PUL & GDPR

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

 

KLARNA AB ansvarar för all hantering av kreditkortsuppgifter mm, som ligger helt utanför Kryddlagrets svär.

 

KRYDDLAGRET AB ’s (GDPR) persondatapolicy

Kryddlagret AB   behandlar dina personuppgifter i vår roll som handelsplats/webshop för dig, enligt denna persondatapolicy (härefter kallat Persondatapolicy).

I detta dokument informerar vi dig om dina rättigheter som registrerad kund hos oss, samt hur vi behandlar och skyddar dina personliga upplysningar.

 

1.                   Personliga Upplysningar

1.1              Vi behandlar endast de personliga upplysningar som du ger till oss för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal, eller personupplysningar som vi får från andra enligt 1.2. De insamlade personliga upplysningar inkluderar vanligtvis:

                    -    Kontaktinformation; förnamn, efternamn, adress, e-mail och telefonnummer.

 

1.2             Vi kan få upplysningar om dig från andra som du har bett om hjälp ifrån.  Det kan t.ex. vara ett försäkringsbolag, din bank eller en god vän etc.

      

2           Användning av sina personliga upplysningar

2.1       Syftet med insamlingen av dina personliga upplysningar är att uppfylla och hålla det avtal som vi har ingått med dig om information och erbjudanden till dig och ditt hushåll.        

2.2       Vi hanterar endast personliga upplysningar om dig och ditt hushåll som är relevanta och tillräckliga för att vi ska kunna uppfylla Syftet.

3.         Lagring av dina personliga upplysningar

3.1       Dina personliga upplysningar lagras hos oss och kommer härefter att refereras till som ”Databehandlaren”.

3.2       Upplysningarna lagras på en server inom EU och dina personliga upplysningar skyddas därför dataskyddsförordningen.

3.3         Vi ansvarar för att dina personliga upplysningar ligger hos Databehandlaren.

3.4         Tillsammans med Databehandlaren ser vi kontinuerligt till att alla säkerhetsmässiga och organisatoriska säkerhetsåtgärder tas, för att säkra att dina personliga upplysningar

             inte förstörs eller tappas bort på ett olagligt sätt. Dessutom säkrar vi, att obehöriga inte får tillgång till att behandla eller missbruka informationen på ett sätt som strider mot

             gällande regler för behandling av personliga upplysningar.

 

4.        Delning

              4.1      Vi kan dela dina personliga upplysningar med andra leverantörer och samarbetspartners, din bank eller försäkringsbolag, rådgivare etc. om det är nödvändigt för att vi ska kunna hålla vårt avtal med dig.                    

4.2      Utöver detta kan vi dela dina personliga upplysningar om vi behöver lämna eller dela upplysningar om dig med statliga institutioner.

 

5.        Radering av personliga upplysningar

5.1      Vi lagrar endast personliga upplysningar så länge det uppfyller Syftet, eller krävs enligt lag.

5.2      Vi raderar dina upplysningar när vi inte behöver dem längre. Eller om ni själva ber om att bli struken i vårt register.  Informationen raderas allra senast när preskriptionstiden är över för vårt ansvar för utfört arbete, vilket just nu är 10 år.

 

6.        Dina rättigheter

6.1      Du har alltid rätt till att få upplyst vilka personupplysningar vi har registrerat på dig. Önskar du denna information ska du kontakta oss via email eller telefon.

6.2      Du har också rätt till att komma med invändningar eller begränsa behandlingen av dina personliga upplysningar

6.3      Har du klagomål gällande vår behandling av dina personliga upplysningar, ska detta ske till Datainspektionen via telefon: 08-657 61 00 eller e-mail:  datainspektionen@datainspektionen.se

 

7          Ansvarig för data

7.1       Dina personliga upplysningar samlas in och behandlas av:

 

The Spice Tree/ Nordic Gourmet

559381-7819

Stjärnfallsvägen 1 281 33 Hässleholm

+46(0)705-755722

info@thespicetree.se

 

SMS/mail-utskick

Det mobiltelefonnummer eller mailadress du anger i kassan kan komma att användas för tex. avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Force majeur

I det fall Fancy Food skulle vara förhindrad att leverera på grund av arbetskonflikt eller andra omständigheter som parterna inte kan råda över så som brand, krig, mobilisering, valutarestriktioner, transporthinder, leverantörers leveransförseningar eller andra omständigheter vilka Fancy Food.se ej kan råda över, är Fancy Food.se helt fri från allt ansvar.

 

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och villkor utan varsel. Det viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning. Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för uppenbart felaktiga uppgifter, tryckfel och slutförsäljning.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

 

Produkter

Handla

Information