Fikonkaka

KAKA: 

200 G TORKADE FIKON 

1 DL KONJAK 

150 G RUMSVARMT SMÖR 

0,5 DL TST RÅSOCKER 

3 MSK TST SAFFRANS SIRAP 

3 ÄGG 

3 DL VETEMJÖL 

1 TSK BAKPULVER 

½ G SAFFRAN 

RIVET SKAL AV 1 APELSIN 

GLASYR:

3,5 DL FLORSOCKER 

0,5 DL TST VANILJSOCKER 

2 MSK VATTEN 

5 DROPPAR CITRONSAFT ELLER ÄTTIKA 

DEKORERA: 

TST HYVLAD MANDEL 

FÄRSKA FIKON

 

 

 

 

 

Fikonkaka: Finhacka fikonen och lägg dem i en skål. Hetta upp konjak och häll den över. Låt dra någon timme.
 Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
 Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och saffran och tillsätt i smeten. Blanda i apelsinskal, fikon och konjak. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 45-50 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt kallna.


 

Glasyr: Blanda florsocker med vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke. Vispa med elvisp någon minut till en jämn trögflytande röra. Sockerglasyren är klar att använda. Den stelnar på ca 20 minuter. Ringla över, spritsa eller bred ut glasyren och garnera med hyvlad mandel och färska fikon. Låt glasyren stelna 20 minuter.

 

// The Spice Tree Team

Produkter

Handla

Information