TST Te, Hot chocolate & Cream

49 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager!

Produktbeskrivning:
Även kallat: Varm choklad & Grädde

Svart te, 100 gram

Ingredienser:Svart Ceylon, Kina te, toffeekulor, chokladflakes, mandel, aromer. Smak av choklad & gräddkola


Brygga te

Nedan följer tips och tankar om te. När det gäller bryggning av te så finns det många olika skolor, tänk på att det slutligen är du som avgör!

Tack för att du har valt ett kvalitets te från The Spice Tree.

Hur mycket lösvikts te skall jag använda?
Vi brukar ge rådet 1 tesked eller ca 2-3 gram te per kopp vatten. En kopp är ca 2-2,5dl vatten.

Temperatur:
Viktigaste grundregeln är att grönt te bör bryggas vid lägre temperaturer än svart.
Svart te behöver högre temperatur för att smakerna skall utvecklas på rätt sätt.
Temperaturen på vatten sjunker ca 10 grader på ca 5 minuter. Beroende på muggens temperatur.
Grönt te: Bryggs vid ca 75 ºC, låt dra 1-3 minuter
Oolong te: Bryggs vid ca 85 ºC, låt dra ca 1-5 minuter
Svart te: Bryggs vid 95-100 ºC, låt dra 2-5 minuter
Vitt te: Bryggs vid ca 75 ºC, låt dra ca 3-8 minuter
Matcha te: Bryggs vid 60-70 ºC. Matcha är ett pulver som vispas ut.
Rött, Rooibos te: Bryggs vid ca 95 ºC, låt dra 2-3 minuter eller efter smak.

Vattnet:
Smaken kan variera beroende på var man bor och vilket sorts vatten man har.
Mjukt vatten ger generellt bättre smak än hårt (kalkrikt)

Lite frågor & svar:

Fråga: Har ert te har ett utgångsdatum?
Svar : Nej, våra teer har inte ett utgångsdatum. Vi datummärker alltid vårt te, som låter oss veta när den tillverkats. Vi rekommenderar att produkten skall konsumeras inom ett-två år från den dagen , helt enkelt för att säkerställa den bästa smaken. Naturligtvis kan vi garantera alla våra produkter , och om du är missnöjd av någon anledning med ett The Spice Tree te, vänligen meddela oss.

Fråga: Bör te förvaras i frysen?
Svar : Nej, te skall inte förvaras i frysen. Det finns starka dofter och fukt i frysen . Te bör förvaras i en sluten mörk behållare. Kom ihåg att te är som ett läskpapper och kommer att absorbera starka lukter och fukt!

Fråga: Hur mycket koffein i grönt te?
S: Det är ganska svårt att bedöma hur mycket koffein i te, eftersom det beror på så många faktorer : te i sig, och hur mycket som används i en kopp och hur länge det bryggs . Men huvudregeln är att en kopp grönt te innehåller ca 1 / 3 så mycket koffein som en kopp kaffe .

F: Vad är ett Oolong te ?
S: Oolong te är ibland som ett Brown/brunt te, eftersom den anses av vissa vara ett mellanting mellan svart te och grönt te. I många avseenden är det den mest komplicerade te-process att göra, eftersom teet är bara delvis oxiderade . Det är som att hålla en banan perfekt mogen ( att den håller på att bli övermogna . ) Men belöningen för allt det hårda arbete är te med stor kropp, och de mest intensiva och varierade arom och smaker.

Historia
Med stor säkerhet vet vi att te har druckits i Kina sedan 300-talet. Historien om hur drycken kom till tillskrivs en kejsare som en dag någon gång 3000 år före Kristus, njöt han en kopp ångande vatten, som ansågs ge ett långt liv. Några blad från en buske i närheten blåste ner i den kejserliga koppen och teet var fött.

Redan i slutet av 1500-talet visste européerna om att man i Kina drack en välsmakande dryck som tillreddes av blad från en buske och i början av 1600-talet började te importeras via holländska fartyg. Det dröjde inte länge förrän engelsmännen också upptäckte drycken och kaffehusen som dykt upp i London började erbjuda sina gäster te.
I slutet av århundradet hade Indien tagit över Kinas roll som ledande te producent. Te konsumtionen ökade markant i Europa i och med att nya sorter blev tillgängliga.
Begreppet Afternoon tea infördes av Hertiginnan av Bedford vid 1800-talets mitt. På den tiden brukade man äta en bastant frukost och middagen fick vänta till åttatiden på kvällen. För att lindra hungern framåt eftermiddagen befallde hertiginnan att tjänarna skulle servera te och kakor vid femtiden. Seden spred sig i adelskretsen och andra samhällsskikt tog snabbt efter. Mängden kakor och bröd utökades efter hand.

Till Sverige kom teet genom Ostindiska kompaniet på 1730-talet, som hade börjat driva handel med Fjärran Östern.

Carl von Linné omnämns ofta i svensk tehistoria. Han var väl insatt i den europeiska tedebatten. Han såg det som nationalekonomiskt viktigt att vi själva skulle kunna odla tebuskar istället för att importera. Linné lade ner stor möda på att ta hem några tebuskar från Kina för att plantera i sin botaniska trädgård i Uppsala. Men det experimentet misslyckades eftersom tebuskarna frös i det alltför kalla klimatet.
Idag finns faktiskt Carl von Linné avbildad på den svenska hundralappen tillsammans med den tebuske som han också gett det latinska namnet Thea Sinensis. Idag är det latinska namnet Camellia Sinensis.

Tepåsen föddes några år senare, 1908, då en te importör i New York, Thomas Sullivan, började lägga teprover i små sidenpåsar, istället för de mer kostsamma burkarna. Orderingången blev bättre än någonsin och kunderna krävde att få även de beställda varorna förpackade på detta sätt. Sidenet byttes dock ut mot billigare muslin.
Idag är te med sin mångfald av sorter och smaker, näst efter vatten, världens vanligaste dryck.



Artikelnummer:
TST46-8003p


Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information