Produktbeskrivning:
The Spice Tree Kryddmix, Herbes de Provence 1 dl
Ingredienser: Franska blandade örter
Detta är originalblandningen från Kryddlagret som importerats från Frankrike sedan 1982.
Recept på Perfekt Ratatouille
Ingredienser till såsen:
Tomater - (900 gr)
Paprika - (250 gr)
Lök - (200 gr)
Morötter - (200 gr)
Selleri stjälk - (100 gr)
Chilipeppar - (60 gr)
Klarerat smör - (eller vanligt smör) (60 gr)
Vitlök - 2 klyftor
Örter de Provence The Spice tree original - 1 msk.
Salt - 1 msk.
Socker - 1 msk.
Timjan efter smak
Basilika efter smak
Ingredienser för toppskiktet:
Zucchini - 230 gr
Aubergine - 230 gr
squash - 230 gr
Tomat - 280 gr
Potatis - 200 gr
Lök - 200 gr
Peppar - 150 gr
Olivolja - 0,5 dl
Salt - 2 tsk.
Timjan efter smak
Gör sås:
1. Sätt in paprikan i den förvärmda ugnen 180 ° C i 20 minuter.
2. Skär ett grunt X (kryss) på tomaterna och lägg dem i kokande vatten i 10 minuter.
3. Blanda tomaterna.
4. Stek med olivolja, lök, morötter och selleristjälkarna. Tillsätt klarat smör.
5. Häll i tomatpuré och tillsätt lite lagerblad.
6. Skala de rostade paprikorna och grov skär dem och lägg dem i pannan.
7. Tillsätt Herbes de Provence kryddan, vitlök och chili.
8. Täck över pannan och låt sjuda i 60 minuter, ta sedan bort locket och låt sjuda i ytterligare 30 minuter.
9. Skiva grönsaker - 3-5 mm ringar. Lägg aubergine och squash i skålen med kallt saltat vatten i 20 minuter.
10. Tillsätt timjan och basilika, blanda sedan lite.
11. Sprid såsen i en form, lägg ut grönsakerna.
12. Gör en dressing av olivolja, timjan, salt och peppar. Häll detta på grönsakerna.
13. Täck formen med folie och skicka till den förvärmda ugnen till 160 ° C i 90 minuter.
14. Ta av folien och låt gå i ytterligare 40 minuter.
15. Servera varm med parmesan och persilja.