Moms visas:

mejram, krydda, kryddor,

69 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:
The Spice Tree Kryddmix, Herbes de Provence  1 dl

Ingredienser: Franska blandade örter

Detta är originalblandningen från Kryddlagret som importerats från Frankrike sedan 1982.

 

 

Recept på Perfekt Ratatouille

Ingredienser till såsen:

Tomater -  (900 gr)

Paprika - (250 gr)

Lök - (200 gr)

Morötter - (200 gr)

Selleri stjälk -  (100 gr)

Chilipeppar - (60 gr)

Klarerat smör - (eller vanligt smör) (60 gr)

Vitlök - 2 klyftor

Örter de Provence The Spice tree original - 1 msk.

Salt - 1 msk.

Socker - 1 msk.

Timjan efter smak

Basilika  efter smak

 

Ingredienser för toppskiktet:

Zucchini - 230 gr

Aubergine - 230 gr

squash - 230 gr

Tomat - 280 gr

Potatis - 200 gr

Lök - 200 gr

Peppar - 150 gr

Olivolja - 0,5 dl

Salt - 2 tsk.

Timjan efter smak 

 

Gör sås:

1. Sätt in paprikan i den förvärmda ugnen 180 ° C i 20 minuter.

2. Skär ett grunt X (kryss) på tomaterna och lägg dem i kokande vatten i 10 minuter.

3. Blanda tomaterna.

4. Stek med olivolja, lök, morötter och selleristjälkarna. Tillsätt klarat smör.

5. Häll i tomatpuré och tillsätt lite lagerblad.

6. Skala de rostade paprikorna och grov skär dem och lägg dem i pannan.

7. Tillsätt Herbes de Provence kryddan, vitlök och chili.

8. Täck över pannan och låt sjuda i 60 minuter, ta sedan bort locket och låt sjuda i ytterligare 30 minuter.

9. Skiva grönsaker - 3-5 mm ringar. Lägg aubergine och  squash i skålen med kallt saltat vatten i 20 minuter.

10. Tillsätt timjan och basilika, blanda sedan lite.

11. Sprid såsen i en form, lägg ut grönsakerna.

12. Gör en dressing av olivolja, timjan, salt och peppar. Häll detta på grönsakerna.

13. Täck formen med folie och skicka till den förvärmda ugnen till 160 ° C i 90 minuter.

14. Ta av folien och låt gå i ytterligare 40 minuter.

15. Servera varm med parmesan och persilja.



Artikelnummer:
TST10-2068

Produkter

Handla

Information