Äkta Spansk La Mancha Saffran

26 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager!

Produktbeskrivning:

0,5 gram Mald spansk Saffran från La Mancha (obs! bilden visar hel saffran)

Packad:2020   Bäst före:2023

Äkta handplockad Spansk Saffran från La Mancha, just denna saffran har Kryddlagret sålt sedan 1982 och vi tycker det är i särklass världen bästa saffran. Ger en enormt kraftig smak och färg....måste upplevas.

 

När vi bakar lussebullar hemma så följer vi detta recept ;)

          Degen

  • 4 dl mjölk
  • 1 dl konjak
  • 1 gram saffran
  • 75 gram jäst
  • 1 st ägg
  • 250 gram smör
  • 200 gram socker
  • 1 tsk salt
  • 1.2 kg vetemjöl
  •  
  • Garnering
  • 1 st ägg
  • russin
  • smör
  • strösocker

Gör så här:

  1.  

    Värm mjölk, konjak och saffran till 37 grader C. Smält smöret till degen och häll det i mjölkblandningen. Blanda i jäst och ägg samt resten av ingredienserna. Rör ihop, häll ut på bakbordet och knåda till en smidig slät deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa under plastfolie i 30 minuter.

  2.  

    Knåda den jästa degen på mjölat bakbord tills den blir blank och smidig. Baka ut som vetebröd eller lussebullar. Garnera med russin. Tryck ned dem hårt. Jäs på plåtar i 40-60 minuter.

  3.  

    Vispa ett ägg med lite vatten och pensla brödet. Grädda i 200 grader C, i mitten av ugnen, i 10-15 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.

  4. Tips från receptmakaren: * Efter gräddningen kan man pensla brödet med lite smör och doppa det i strösocker. *Lägg alltid bröden i frysen medan de fortfarande är varma. Då stannar nämligen all fukt kvar i brödet. använd gärna tjocka fryspåsar.

  5. * När man tinar fryst saffransbröd kan man stänka på lite vatten och lägga det i folie. Lägg sedan in det i ugnen, så känns det nästan som nybakat, eftersom man håller kvar fuktigheten i brödet.

 

SAFFRANS SILL

Ingredienser:

Skalet av en halv citron

1 ask 0,5 gr Äkta La Mancha Saffran

2 krm Chili Flakes utan kärna

1 klyfta vitlök

1 msk citronjuice

1,5 dl crème fraiche

0,5 dl Majonäs

1 paket 5-minuterssill

 

Gör så här:

  1. Riv försiktig av det yttersta skalet från halva citronen, utan att få med det vita.
  2. Lägg saffran, chiliflakes, pressad vitlök, citronskal och juice i en skål. Blanda samman så att saffranet löser sig i vätskan. 
  3. Rör i crème fraiche ochmajonäs. 
  4. Låt sillen rinna av och skär den i aptit stora bitar.
  5. Lägg försiktigt sillbitarna i lagen. Smaka av om salt behöver tillsättas. 
  6. Häll över den inlagda sillen i en ren glasburk och låt stå i kylskåp några timmar, men gärna över natten innan den serveras.



Artikelnummer:
tst10-2164


Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information